Повідомлення про суттєві зміни у майновому стані подається протягом 10 днів з моменту отримання доходу

Дата: 23.02.2021 11:34
Кількість переглядів: 526

Фото без опису

Повідомлення про суттєві зміни у майновому стані подається протягом 10 днів з моменту отримання доходу, придбання майна або здійснення видатку на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, - звертають увагу посадових осіб у секторі з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Волинській області.

30 грудня 2020 року набув чинності Закон України від 15 грудня 2020 року № 1079-IX «Про внесення змін до Закону України «Про запобігання корупції» щодо відновлення інституційного механізму запобігання корупції» (далі – Закон №1079-IX).

Норми Закону №1079-IX відновили обов'язок суб'єктів декларування подавати повідомлення про суттєві зміни у майновому стані протягом 10 днів з моменту отримання доходу, придбання майна або здійснення видатку на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року (105 100 грн. у 2020 році та 113 500 грн. у 2021 році*).

Попередньо, відповідно до Рішення Конституційного Суду України
№ 13-р/2020 Національне агентство з питань запобігання корупції (далі - НАЗК) було змушене припинити прийняття повідомлень про суттєві зміни у майновому стані та відключити відповідну можливість у Реєстрі декларацій.

Звертаємо увагу, що суб'єкти декларування зобов'язані подавати повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, які виникли у них з 30 грудня 2020 року, тобто від дати набрання чинності Закону №1079-IX.

НАЗК встановлюватиме порушення щодо неподання або несвоєчасного повідомлення про суттєві зміни у майновому стані лише щодо тих змін, які виникли з 30 грудня 2020 року.

Про зміни у майновому стані, які виникли до цієї дати, повідомляти не потрібно.

Звертаємо особливу увагу, що подання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані не звільняє суб’єктів декларування від обов’язку подати декларацію за відповідний період та зазначення в ній відомостей, які передбачені статтею 46 Закону України «Про запобігання корупції».

Роз'яснення щодо подання повідомлення про суттєві зміни у майновому стані можливо знайти за посиланнями: https://nazk.gov.ua/uk/novyny/hto-maye-podavaty-povidomlennya-pro-suttyevi-zminy-v-majnovomu-stani/ та https://wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya/povidomlennya-pro-suttyevi-zminy-v-majnovomu-stani/.

 -------------------------------------------------------------

* прожитковий мінімум для працездатних осіб станом на 01.01.2020 становив 2102 грн., а станом на 01.01.2021 становить 2270 грн.

Сектор з питань запобігання та виявлення корупції

ГУ ДПС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь