Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Повідомлення про суттєві зміни у майновому стані подається протягом 10 днів з моменту отримання доходу

Дата: 23.02.2021 11:34
Кількість переглядів: 488

Повідомлення про суттєві зміни у майновому стані подається протягом 10 днів з моменту отримання доходу, придбання майна або здійснення видатку на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, - звертають увагу посадових осіб у секторі з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Волинській області.

30 грудня 2020 року набув чинності Закон України від 15 грудня 2020 року № 1079-IX «Про внесення змін до Закону України «Про запобігання корупції» щодо відновлення інституційного механізму запобігання корупції» (далі – Закон №1079-IX).

Норми Закону №1079-IX відновили обов'язок суб'єктів декларування подавати повідомлення про суттєві зміни у майновому стані протягом 10 днів з моменту отримання доходу, придбання майна або здійснення видатку на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року (105 100 грн. у 2020 році та 113 500 грн. у 2021 році*).

Попередньо, відповідно до Рішення Конституційного Суду України
№ 13-р/2020 Національне агентство з питань запобігання корупції (далі - НАЗК) було змушене припинити прийняття повідомлень про суттєві зміни у майновому стані та відключити відповідну можливість у Реєстрі декларацій.

Звертаємо увагу, що суб'єкти декларування зобов'язані подавати повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, які виникли у них з 30 грудня 2020 року, тобто від дати набрання чинності Закону №1079-IX.

НАЗК встановлюватиме порушення щодо неподання або несвоєчасного повідомлення про суттєві зміни у майновому стані лише щодо тих змін, які виникли з 30 грудня 2020 року.

Про зміни у майновому стані, які виникли до цієї дати, повідомляти не потрібно.

Звертаємо особливу увагу, що подання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані не звільняє суб’єктів декларування від обов’язку подати декларацію за відповідний період та зазначення в ній відомостей, які передбачені статтею 46 Закону України «Про запобігання корупції».

Роз'яснення щодо подання повідомлення про суттєві зміни у майновому стані можливо знайти за посиланнями: https://nazk.gov.ua/uk/novyny/hto-maye-podavaty-povidomlennya-pro-suttyevi-zminy-v-majnovomu-stani/ та https://wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya/povidomlennya-pro-suttyevi-zminy-v-majnovomu-stani/.

 -------------------------------------------------------------

* прожитковий мінімум для працездатних осіб станом на 01.01.2020 становив 2102 грн., а станом на 01.01.2021 становить 2270 грн.

Сектор з питань запобігання та виявлення корупції

ГУ ДПС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь