Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Робоча нарада

Дата: 05.07.2022 17:32
Кількість переглядів: 476

Фото без описуНарада зі старостами старостинських округів Горохівської міської ради  відбулася під головуванням Горохівського міського голови Віктора Годика за участі його заступників - Максима Ящукевича та Олексія Гайдука. На порядок денний винесли десять питань. У нараді також взяли участь керівники структурних підрозділів міської ради, підприємств, установ та організацій. Ряд розглянутих питань стосувалися сезонних явищ. Представники ДСНС поінформували присутніх про статистику пожеж у Горохівській територіальні громаді. У період жнив обговорили заходи щодо збирання та збереження врожаю. Гостро постало питання розрахунків населення за послуги централізованого водопостачання. Вкотре жителям територіальної громади наполегливо рекомендують погасити борги за водопостачання та припинити використовувати централізоване водопостачання для поливу присадибних ділянок. Усім, хто хоче здійснювати полив, необхідно заключити додаткові угоди з Горохівським ВУЖКГ.

На нараді розглянули питання недопущення та запобігання загибелі людей на водних об’єктах громади, про проведення роз’яснювальної роботи з населенням громади, селянсько-фермерськими господарствами, сільськогосподарськими підприємствами щодо фінансової підтримки програм у галузі сільського господарства. Обговорили забезпечення виконання показників дохідної частини місцевого бюджету та резерви збільшення його надходжень. 

Частина питань стосувалася соціального сектору. Розмовляли про реалізацію проекту «Соціальна інтеграція внутрішньо переміщених осіб», особливості організації та надання соціальних послуг в період воєнного стану та проведення визначення  потреб населення  у соціальних послугах.

Заслухавши посадовців міський голова проаналізував уже вжиті заходи, вніс ряд пропозицій щодо шляхів вирішення порушених питань. У результаті проведеної наради старостам, керівникам установ та організацій дано відповідні доручення та рекомендації для забезпечення виконання показників дохідної частини місцевого бюджету, а також пошуку та використання всіх наявних резервів збільшення надходжень. Вжиття заходів щодо дотримання норм законодавства суб’єктами господарювання стосовно повного та своєчасного проведення розрахунків з власниками земельних ділянок сільськогосподарського призначення, земельних часток (паїв) і відповідного перерахування до місцевого бюджету податку на доходи фізичних осіб.

Горохівській державній податковій інспекцієї у структурі ГУ ДПС у Волинській області доручено спільно із управлінням фінансів міської ради організувати проведення систематичної роз’яснювальної роботи серед населення з питання соціальної значимості добровільної і своєчасної сплати податків до місцевого бюджету, додержання державних мінімальних гарантій оплати праці, повноти і своєчасності виплати заробітної плати та сплати до бюджету податку на доходи фізичних осіб, недопущення фактів «тіньової зайнятості» і випадків порушень законодавства про оплату праці.

В ході зустрічі напрацьовано механізми спільних дій, спрямованих на пошук напрямків конструктивної співпраці по врегулюванню проблемних питань.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь