Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Волинські платники ПДВ торік спрямували до держбюджету майже 2,6 мільярда гривень податку на додану вартість

Дата: 27.01.2022 10:59
Кількість переглядів: 217

Упродовж 2021 року на Волині до держбюджету сплачено майже 2,6 мільярда гривень податку на додану вартість. Сума перерахованого ПДВ до держбюджету господарюючими суб’єктами області на 15,5 відсотка перевищує показники 2020 року.

Серед чинників, що торік сприяли позитивній динаміці у сплаті бюджетоутворюючого ПДВ у податковій службі краю називають ефективність податкового адміністрування та належний рівень податкової культури представників реального сектору економіки.

«Варто особливо відзначити, що легальний бізнес нині дуже уважно підходить до вибору ділових партнерів. Як відомо, у випадку господарських відносин з підприємствами з ознаками ризиковості діяльність платника аналізується досить уважно. Щоб убезпечитися від сумнівних ділових контактів ми пропонуємо бізнесу Дізнатися більше про надійність бізнес-партнера на вебпорталі ДПС України та рекомендуємо всім платникам ухвалювати рішення щодо взаємовідносин у бізнесі, попередньо вивчивши ділову репутацію потенційних партнерів», - зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців підкреслила, що алгоритм роботи з платниками ПДВ передбачає винятково дистанційну взаємодію та максимально оперативне опрацювання отриманої від платників інформації на предмет ризиковості.

«Аналіз та оцінка діяльності платника на наявність ризиків виключає суб’єктивний чинник, оскільки відбуваються в автоматичному режимі. Мета податкової служби – своєчасно виявити бюджетні ризики, в межах компетенції запобігти зловживанням і цим створити кращі конкурентні умови для діяльності реального сектору економіки», - підсумувала Світлана Савчук.

Довідково: 2021 року волинському бізнесу відшкодовано 954 мільйони гривень ПДВ,

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь