Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Громади можуть використовувати залишки коштів освітньої субвенції на організацію безпечного освітнього процесу

Дата: 21.04.2021 10:53
Кількість переглядів: 555

Громадам надано право використовувати залишки коштів освітньої субвенції 2020 року на закупівлю засобів захисту, дезінфекторів та ремонт шкільних їдалень. Відповідні зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 14 січня 2015 р. № 6 «Деякі питання надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам» оприлюднено на Урядовому порталі.

Згідно зі статтею 25 Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» та у зв’язку з численними зверненнями батьків здобувачів освіти, педагогічних працівників, засновників закладів освіти та обласних державних адміністрацій, передбачено дозволити використовувати у 2021 році залишки коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, що утворилися станом на 1 січня 2021 року (крім коштів, що мають цільове призначення, виділених відповідно до рішень Кабінету Міністрів України у 2019-2020 роках), на закупівлю товарів, робіт і послуг, необхідних для організації безпечного освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти.

Також дозволяється використовувати залишки коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на ремонт і придбання обладнання для їдалень (харчоблоків) закладів загальної середньої освіти.

Звертаємо увагу на те, що кожен засновник закладу освіти самостійно ухвалює рішення, на що спрямувати ці кошти: доплати вчителям, закупівлю додаткових автобусів, забезпечення інтернетом, протипожежні заходи, ремонт школи, а відтепер – і на дезінфектори та харчоблоки.

Нагадаємо, що використання залишків освітньої субвенції на закупівлю дезінфекторів стало можливим ще минулого року, коли народні депутати України, за ініціативи МОН, внесли необхідні зміни до законодавства. Окрім того, у 2020 році Уряд додатково виділив на ці потреби 540 млн гривень.

Мінісерство освіти та науки


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь