Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРОГРАМА ЩОДО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЖИТЛОМ ДІТЕЙ-СИРІТ, ДІТЕЙ, ПОЗБАВЛЕНИХ БАТЬКІВСЬКОГО ПІКЛУВАННЯ ТА ОСІБ З ЇХ ЧИСЛА ГОРОХІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ НА 2021 РІК

Дата: 07.04.2021 08:37
Кількість переглядів: 579

 

ПАСПОРТ

Програми щодо забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа Горохівської міської ради на 2021 рік

 

Регіон:

Волинська область, Луцький район

Місто:

Горохів

Дата затвердження Програми:

 

Розробник Програми

Горохівська міська рада

Відповідальні виконавці Програми

Служба у справах дітей

виконкому міської ради

Керівник Програми :

(посада, прізвище, ім’я та по батькові, адреса, номер телефону, факс, електронна адреса)

Начальник служби у справах дітей

Шеремета Інна Василівна

адреса: 45700, м.Горохів, вул.Шевченка, 17 тел.(03379) 21679, факс (03379) 21257,
e-mail ssdgormr@ukr.net

Термін реалізації програми

2021 рік

Обсяги фінансування на прогнозовані роки, у тому числі бюджетні/позабюджетні:

300,0 тис. грн.

Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма

На первинному обліку в службі у справах дітей перебуває 37 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. З них 10-дітей-сиріт та 27 дітей, позбавлених батьківського піклування.  Усі діти влаштовані у сімейні форми виховання. З них: - 26 перебуває під пікою (піклуванням), 6 – влаштовані до дитячих будинків сімейного типу, 5 – влаштовані до прийомний сімей. Загалом сімейними формами виховання охоплено 100% дітей. На території району проживає 49 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

З 37 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на первинному обліку в службі у справах дітей райдержадміністрації не має дітей, котрі мають житло, яке належить їм на праві власності, і на яке виготовлені відповідні документи.

Збережено право користування житлом батьків, інших родичів чи опікунів, піклувальників за 31 дитиною, 6 дітей не мають житла і не закріплено право на проживання.

Станом на 29 березня 2021 року на соціальному квартирному обліку перебуває 1 дитина, позбавлена батьківського піклування та 4 осіб із числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебували на первинному обліку служби до досягнення повноліття.  На квартирному обліку перебуває 1 дитина, позбавлена батьківського піклування 4 осіб із числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебували на первинному обліку служби до досягнення повноліття, котрі потребують забезпечення житлом.

Встановлено контроль за виконанням опікунами та піклувальниками обов’язків щодо управління житлом підопічних та його збереженням, а також щодо додержання батьками та особами, які їх замінюють житлових та майнових прав дітей, при відчуженні житлових приміщень та купівлі нового житла.

Службою у справах дітей створено реєстр житла дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, який постійно поновлюється.

Програма передбачає також вжиття низки інших заходів щодо забезпечення дотримання житлових прав дітей-сиріт дітей позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа.

 

Мета  і завдання Програми

Програму щодо забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа Горохівської міської ради на 2021 рік розроблено службою у справах дітей Горохівської міської ради з метою забезпечення захисту житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, забезпеченні належних побутових умов проживання, надання фінансової допомоги в ремонті та придбанні житла для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа.

Запровадження ефективних форм роботи та механізмів по забезпеченню житлом та майном, дотриманням чинного законодавства по захисту житлових та майнових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб із їх числа.

Підвищення ролі територіальної громади у вирішенні питань захисту житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб із їх числа.

Фінансове забезпечення

Фінансування Програми здійснюється з міського бюджету в межах асигнувань, передбачених на 2021 рік, а також співфінансування з обласного бюджету.  Загальний обсяг програми з міського бюджету – 300,0 тис. грн.

Очікувані результати

Реалізація даної Програми дозволить: запровадження на території громади системи захисту житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб із їх числа житлом, а також реалізація їх права на проживання в належних санітарно-побутових умовах.

Прикінцеві положення

До Програми можуть бути внесені зміни та доповнення з урахуванням прийнятих нормативних актів.

Координація та контроль за ходом виконання програми

Виконання Програми здійснюється шляхом реалізації її заходів відповідальними виконавцями, зазначеними у цій Програмі. Координація та контроль за станом виконання Програми покладається на виконком міської ради.

У разі необхідності внесення змін протягом терміну виконання програми відповідальні виконавці готують уточнення заходів і розрахунок витрат та вносить їх на розгляд сесії міської ради.

VIII. ЗАВДАННЯ ТА ЗАХОДИ.

 

 

спрямовані на виконання Програми забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа на 2021 роки

 

№ з/п

Назва напряму діяльності

Перелік заходів програми

Виконавці

Джерела фінансування

Орієнтовні  обсяги фінансування, (вартість)

тис. грн..

2021

І.

1. Дотримання житлових та майнових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

1) Проведення щорічної інвентаризації стану збереження житла та майна право власності на яке, або право користування яким мають діти-сироти, діти позбавлених батьківського піклування, а також особи з їх числа.

 

2) У разі відсутності у дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які досягли 16 років, а також осіб із їх числа, житла, зараховування їх на квартирний та соціальний квартирний облік.

 

3) Здійснення контролю за додержанням опікунами (піклувальниками), прийомними батьками та батьками-вихователями житлових та майнових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

 

4)  Забезпечення систематичного проведення відповідними комісіями обстежень житлово-побутових умов проживання дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.

 

5) Здійснення зняття з реєстрації місця проживання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування тільки за погодження на це службою у справах дітей

 

6) Здійснення контролю за діяльністю опікунів (піклувальників), прийомних батьків, батьків-вихователів щодо своєчасного вступу у спадщину їх підопічними дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування та виготовлення відповідних правовстановлюючих документів.                                   

Служба у справах дітей міської ради

 

 

 

Служба у справах дітей міської ради

 

 

 

Служба у справах дітей міської ради

 

 

 

Служба у справах дітей міської ради

 

 

 

Служба у справах дітей міської ради

 

 

 

 

Служба у справах дітей міської ради

 

Міський бюджет

-

 

 

 

 

 

 

 

 

ІІ.

1. Надання допомоги у реалізації житлових прав  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

1)  Надання земельних ділянок під забудову дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, а також особам із їх числа, дітям-вихованцям дитячих будинків сімейного типу та прийомним дітям прийомних сімей по досягненні повноліття.

 

2) Сприяння у виготовленні правовстановлюючих документів на житло, майно, земельні ділянки, цінні папери, грошові заощадження спадкоємцями яких є діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, а також особи з їх числа, шляхом надання відповідної матеріальної (грошової) допомоги.

 

3) Проведення право-освітніх заходів з питань захисту житлових та майнових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб із їх числа.

Служба у справах дітей міської ради

 

 

 

 

Служба у справах дітей міської ради

 

 

 

 

 

Служба у справах дітей міської ради

 

Міський бюджет

 

 

ІІІ.

1. Забезпечення житлом та майном дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа

1) У разі відсутності власного житла (чи права користування житлом) або вселення у яке неможливе внаслідок його знищення, пошкодження або з інших поважних причин, забезпечувати:

- впорядкованим соціальним житлом з подальшим придбанням житла для постійного проживання;

- надання матеріальної (грошової) допомоги для придбання житла.

2) У разі права приватної власності на житло надання матеріальної (грошової) допомоги для проведення ремонтних робіт даного житла;

 

3) Виділення матеріальної (грошової) допомоги дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, а також особам із їх числа для придбання побутової техніки, меблів та інших речей необхідних для облаштування їх побуту.

Служба у справах дітей міської ради

 

 

 

 

 

 

Служба у справах дітей міської ради

 

 

 

Служба у справах дітей міської ради

 

Міський бюджет

300,0

300,0

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь